Το νέο κιτ κουτιού αποστράγγισης έχει σχεδιαστεί για να ξεπαγώνει τα τρόφιμα πιο γρήγορα.
Επιτρέπει το υγρό που βγαίνει από το φαγητό και να κατευθύνεται προς τον βυθό, αποφεύγοντας τη συσσώρευσή του στη ζώνη επαφής.
Για ταχύτερη διαδικασία απόψυξης, συνιστάται η αφαίρεση της αρχικής συσκευασίας.
Τα τρόφιμα πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στο διάτρητο κουτί. Στη συνέχεια, αυτό το κουτί θα τοποθετηθεί στο άλλο κουτί, αποφεύγοντας να στάζει και να επιμολύνει άλλα τρόφιμα τα οποία βρίσκονται κοντά.
Η χρήση σχάρας ή διάτρητων κουτιών στις διαδικασίες απόψυξης αποφεύγει την άμεση επαφή μεταξύ υγρών και τροφής, μειώνοντας τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού βακτηρίων και διατηρώντας τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων.
Τα τρόφιμα πρέπει να καλύπτονται με καπάκι για να προστατεύονται και να αποφεύγονται πιθανές μολύνσεις.