τηλ.:210 283 7840
τηλ.:210 283 7840
Αλάτι και πιπέρι αποτελούν δύο απαραίτητα καρυκεύματα της μαγειρικής καθώς αναδεικνύουν και χαρίζουν γεύση ακόμα και στο πιο απλό φαγητό, όπως τη βραστή πατάτα. Το μαύρο πιπέρι προέρχεται από τον καρπό του Piper nigrum, που καλλιεργείται αποκλειστικά για την παραγωγή του μπαχαρικού. Ο καρπός συλλέγεται πριν ωριμάσει και αποξηραίνεται, αποκτώντας έτσι το μαύρο χρώμα του.
Η Ινδία, όπου το φυτό είναι γηγενές, παραμένει πρώτη στην παραγωγή του πιπεριού. Εκτός από τον καρπό, χρησιμοποιείται επίσης το λάδι του στην παραγωγή και συντήρηση προπαρασκευασμένων φαγητών αλλά και αρωμάτων. Υπάρχουν πάνω από 100 ποικιλίες του φυτού που διαφοροποιούνται κυρίως στο μέγεθος και το σχήμα των φύλλων και του καρπού.
Το πιπέρι έχει δυνατή γεύση, καυτή και κάπως πικάντικη. Η διακριτική χρήση αναδεικνύει τη φυσική νοστιμιά των άλλων συστατικών. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται τριμμένο ή ολόκληρο. Στο τραπέζι, πολλοί προτιμούν το ολόκληρο πιπέρι σε μύλο ώστε να τρίβεται πάνω από το φαγητό.